15 maj 2013

Det är lite kaos nu, men jag ser ljuset i tunneln

Ja hjälp vad vi har slitit i helgen! Det var skönt att ha 4 sammanhängande dagar att röja runt på. Och arbetet tuffar på framåt. Men som ni ser så är det lite kaosartat. Vi lever och bor i röran samtidigt som det finns en linje, "från och med där golvet slutar, där bygger vi, här lever vi".

Jag är jättenöjd så här långt och det kommer bli jättefint. Det är inte riktigt samma panel, inte riktigt samma färgnyans, inte riktigt samma bröst- och golvlist... men ändå, det kommer bli fin, fint!


Nu har jag inte tagit bilder på hur långt vi kom under helgen, vi höll nämligen på till 21.45 innan vi kom därifrån. Ljuset var då inte så jättebra. 

Men, ni kommer ihåg det där med vårt skeppsgolv och min rädsla att jag inte hade köpt tillräckligt. Nåväl, jag var ute och kollade och jag tror att det ska räcka. Utbyggnaden är ca 10 kvm och jag har extra golv för nästan 14 kvm. Det borde med andra ord räcka ifall jag inte slösar för mycket. Men att bygga vidare på golvet innebar också att jag fick bryta upp hela det lagda golvet och "backa tillbaka" så att säga. Detta för att få bort de avsågade ändbitarna och istället bygga vidare med hela. Jag vill ju inte ha en list mitt på golvet (varför göra det enkelt:-)...)

Ett annat problem var öppna spisen. Vi är ju så förtjusta i skeppsgolvet så vi vill ju inte gärna dölja det under en golvplåt. Tanken var därför att lyfta hela spisen upp på golvet och lägga en glasskiva som skydd. Men, en spis sitter ju liksom fast. Det här är dessutom en gjutjärnskamin så den väger en del. Jag är lite mer försiktig kan man säga medan mannen är mer handlingskraftig. Han börjar skruva och ha sig och vips så var hela kaminen frånkopplad. Nu gick det hur lätt som helst och golvet är nu lagt ut i utbyggnaden ungefär så långt som fram till dörren. Längre hann jag inte. Fortsättning följer om tre helger när vi ska upp igen. Ser verkligen fram emot det. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar